Oppimisympäristöt
Opetuskeittiö
Opetusravintola Poukama
Kahvila Purje
Palvelupiste Ankkuri
Tuotantokeittiö
Kiltakoulu
Kokkikiltamainen oppiminen
Opiskelijablogit
Opiskelija pitää henkilökohtaista blogia koko opintojensa ajan. Hän selostaa, raportoi ja reflektoi blogissa opintojensa yhteydessä tekemänsä ammattitaitovaatimusten saavuttamiseen tähtäävät oppimistehtävänsä. Opettaja ohjeistaa sekä oppimistehtävän suorittamisessa että, blogin raportoimisen näkökulmia. Blogissa voi myös käyttää kuvia, videoita, sarjakuvia, postereita ja käsitekarttoja jne.
Opettaja näkee blogeja lukiessaan, mitä ja miten opiskelija on aihetta ymmärtänyt. Hän voi kommentoida blogia nettiin, mutta jos hän näkee ryhmää päivittäin, suullinen kommentointi on tehokkaampaa.
Blogin ulkoasu on opiskelijan oma valinta – toki opettajan tehtävä on vaatia hyvien tapojen ja hyvän maun noudattamista.
HUOM! Työssäoppimisjaksoilla on huomioitava, että yritysten ja asiakkaiden salassa pidettävät asiat eivät vuoda nettiin. Tämä on myös erinomainen harjoitus ammattitaitoon liittyvästä vaitiolovelvollisuudesta. cc Jari Välkkynen
SOMEKETTI
On muistettava, että netissä on vaikea edustaa vain itseään. Pitää muistaa, että verkossa meillä on käytössä ammattimainen verkkoidentiteetti. Eli pidämme ammattimaisen otteen tuotoksiin, jota tehdään verkkoon.
MUISTA ETTÄ KAIKKI MITÄ KIRJOITAT JÄÄ VERKKOON!
MUISTA ETTÄ KAIKKI MITÄ KIRJOITAT JÄÄ VERKKOON!
- Ole kohtelias sähköpostia kirjoittaessa ja muista kirjoittaa harkiten vastaukset eri keskusteluihin.
- Muista noudattaa opettajan ja koulun antamia ohjeita
- Muista olla huolellinen tietosuojan kanssa
- Muista lähde kritiikki
laki ja säännökset:
- tekijänoikeus ja tavaramerkit
- älä häiriköi tuntematonta (facebook esim.)
- älä hakkeroi
- älä lähetä tai tee viruksia
- henkilörekisterin pito ei ole sallittua
Lisää aiheesta SOMEKETTI
Digityövälineet
Somestrategia
Office365
Instagram
Opettajat ja ohjaajat
Esittelyvideo
Verkko-oppiminen
Ravitsemispalveluissa toimiminen
Lounasruokien valmitus
Annosruokien valmistus
Asiakapalvelu ja myynti
Annosruokien ja juomien tarjoilu
Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen
Suurkeittiön ruokatuotanto
Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen
Suurkeittiössä varmasti on mukavaa, on hieman erilaiset puitteet. Tuttava omistaa ravintolan, hän on nyt sitä laajentamassa. Uudet suurkeittiökalusteet hankitaan myös. Mukava nähdä sitten lopputulos. Kiitos jakamisesta, oli mielenkiintoista lukea! Opetuskeittiöt ovat hyödyllisiä. https://www.kk-service.fi/suurkeittiolaitteet-ja-kalusteet
VastaaPoista